Weersverwachting voor 24 en 25 augustus 2014

1

We hebben nog steeds te maken met een koude bovenlucht, op 5 kilometer hoogte is het -22°, en in combinatie met een zeewatertemperatuur van 18,5°, ontstaan gemakkelijk buien. Vanochtend hebben we dan ook een afwisseling van zon en buien en lokaal is ook nog onweer mogelijk. Vanwege het hogedrukgebied Elmar wordt vanmiddag de buiigheid onderdrukt en blijft het meest droog met geregeld zon. De wind waait uit het westen en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar maximaal 17, misschien hier en daar 18°.

Vanavond en de komende nacht neemt geleidelijk de bewolking toe op de nadering van alweer een volgende storing, genaamd Yasmin, en tegen de ochtend kan er wat lichte regen vallen op de passage van een (zwak) warmtefront. De westelijke wind krimpt naar zuid en is matig van kracht en de temperatuur daalt naar een graad of 10.

Morgen overheerst de bewolking en vooral in de middag en avond valt er geruime tijd regen, maar ook in de ochtend blijft het niet droog. De zuidelijke wind waait meest matig en de temperatuur stijgt naar maximaal 18°.

Rico Schröder
zondag 24 augustus 2014

> Volgt u Haarlem updates al op Twitter? Nee? Klik dan nu hier!

Delen
Vorig artikelKenniscafé over sport: sneller, verder, hoger
Volgend artikelWeersverwachting voor 25 en 26 augustus 2014
Ben gek op allerlei soorten weer en verzamel ook de bijbehorende cijfertjes (extremen). Voor HaarlemUpdates.nl maak ik een dagelijks regionaal weerpraatje. Verder houd ik mijn eigen site bij voor zuidelijke Noord-Holland (www.ricoschroder.nl) en voor Alpenweerman.nl verzorg ik de landelijke weerberichten voor Nederland en deels ook Vlaanderen.

1 reactie

Comments are closed.