Programma Toneelschuur december

0

Het programma van de Toneelschuur voor december 2016 ziet er als volgt uit:

VOOR MIJN KINDEREN
LIKEMINDS / NONPROFIT KAPITALIST / KOOS TERPSTRA
Toneel / Wereld van vandaag
do 1 dec, 20.00 uur
Koos Terpstra schreef de tekst voor deze voorstelling over meningen en de wil om anderen te overtuigen. Ook Kenneth waagt een poging om te zeggen wat er volgens hem mis gaat. Niet voor zichzelf, maar voor zijn nageslacht.

ERGENS ANDERS
MICHA WERTHEIM
Toneel / Persoonlijk & herkenbaar
do 1 dec, 20.30 uur – Laatste kaarten
Na vijftien jaar comedy en cabaret vindt Micha Wertheim het tijd voor iets anders. Dit seizoen brengt hij daarom: Ergens anders, gevolgd door ‘Iemand anders’ (mei 2017). Prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads? In ieder geval anders!

OGEN VAN SURABAYA
THEATER ZEELANDIA
Toneel / Persoonlijk en herkenbaar
vr 2 & za 3 dec, 20.00 uur
De jonge regisseur Nina Spijkers (‘Phaedra’s Love’, ‘Don Carlos’) regisseert deze zoektocht naar identiteit en een relatiedrama ineen. Tekst en muziek versterken op prachtige wijze de spanning tussen een vrouw (actrice Anna Rottier) en een man (muzikant Daniel Cross).

DE MOED OM TE DODEN
TONEELHUIS / GUY CASSIERS
Toneel / Het beste uit Vlaanderen
vr 2 dec, 20.30 uur
In De moed om te doden (Lars Norén), probeert een zoon zich los te maken van zijn vader om te kunnen overleven. Als de vader diens vriendin probeert te verleiden, zijn de rapen gaar. Noréns dialogen zijn zoals altijd grimmig, scherp en met de nodige (zwarte) humor.

WIJ WETEN WIE WIJ ZIJN…
TOON TELLEGEN / HET WISSELEND TOONKWINTET / CORRIE VAN BINSBERGEN
Toneel / Boek/film op toneel
za 3 dec, 20.30 uur
Muziek, literatuur en filosofie. Gaat dat samen? Ja! Zeker als je de inmiddels 75-jarige Toon Tellegen zelf laat vertellen. En topmuzikanten om hem heen verzamelt. Het resultaat is een wondere combinatie van muziek en literatuur.

DEKKING HOOG
PATRICK LAUREIJ
Kleintje cabaret
di 6 dec, 20.00 uur – Uitverkocht
Patrick Laureij is een nieuwe en veelbelovende stand-up comedian. De Rotterdammer deelt in Dekking Hoog zijn gortdroge en beeldende observaties met het publiek. “Een goed getimed, humoristisch verhaal.” (Jury Cameretten 2013)

LEINEROEBANA PUBLIEKS-ONTHAAL
Extra / Toneel
di 6 & wo 7 dec, 20.00 uur
Wees welkom bij het LeineRoebana-publieksonthaal!. Choreografen, dansers en musici vertellen over hun bijzondere samenwerking en met korte voorproefjes warmen zij het publiek op voor een onvergetelijke avond.

LIGHT
LEINEROEBANA
Dans
di 6 & 7 dec. 20.30 uur
LeineRoebana brengt in hun 25-jarig jubileumjaar een grootschalige, multidisciplinaire dansopera. De internationale cast neemt een grote hoeveelheid ideeën, culturen en indrukken mee die in hun eigenheid door elkaar klinken. LIGHT toont de harmonie die schuilt in dit kakofonisch geweld.

VAUDEVILLE
DE THEATERTROEP
Toneel / Niet te missen
wo 7 (laatste kaarten) & do 8 dec, 20.00 uur
Ordinair schrootjestoneel en knalpottheater, met sketches, slapstick en een revue van teksten; van Shakespeare tot Van Kooten en de Bie, van Judith Herzberg tot Geer en Goor. Inclusief muziek en dans, rookeffecten en een beetje naakt. “Je wilt nooit meer weg.” (Volkskrant).

VOLPONE
DOOD PAARD
Toneel / Wereld van vandaag
vr 9 & za 10 dec, 20.00 uur
Met Volpone brengt Dood Paard een meedogenloze satire over graaizucht en geilheid, geschreven door Ben Jonson, een tijdgenoot van Shakespeare. Deze satire is voor het eerst sinds lange tijd weer in de Nederlandse theaters te zien.

HUID
SCHWEIGMAN& / SLAGWERK DEN HAAG
Toneel / dans
vr 9 & za 10 dec, 20.30 uur
nagesprek vr 9 dec
Slagwerk Den Haag zoekt in HUID naar de schoonheid, tragiek en poëtische beleving van de huid. De fysieke performers van Schweigman& onderwerpen zich aan de ontdekkingstocht naar dit primaire contactorgaan. Een voorstelling vol fascinatie en verwondering.

BACKSTAGE
‘HUID’
vr 9 dec, na afloop
Ben je jonger dan 25? Ga dan met onze jongerenambassadeurs (15-21 jaar) mee naar de voorstelling HUID. Na afloop van de voorstelling praat je in de theaterzaal na met de acteurs (dit nagesprek is vrij toegankelijk voor publiek).

INTERNATIONAL QUEER & MIGRANT FILM FESTIVAL
Toneel / Film
zo 11 dec, vanaf 16.00 uur
IQMF Festival toont een zo breed mogelijk scala aan LGBT-films in relatie tot migratie. Naast de voorstelling Pride zijn de films Balcony, 10,579 km a queer journey from Damascus to Vancouver en Samira te zien, met debat.

DE MAN IN BONUS
MARTIJN HILLENIUS
Kleintje Cabaret
di 13 dec, 20.00 uur
In De man in bonus gaat Hillenius met hilarische muzikale acts, rake typeringen en scherpe overdenkingen op zoek naar het geheim van onze voorspoed. “Meeslepende en geestige verteller.” (Volkskrant ****)

DANSCLICK #18
DUNJA JOCIC / WUBKJE KUINDERSMA / RUTKAY ÖZPINAR / KORZO PRODUCTIES
Dans
di 13 dec, 20.30 uur
DansClick presenteert op inspirerende wijze de nieuwste generatie dansmakers. De avond start met een introductie van de makers in videoportretten en na afloop kunt u aan de Korzo Bar met de choreografen en dansers napraten.
APRES DANS
DANSCLICK #18
di 13 dec, na afloop voorstelling
Na afloop van de voorstelling wordt de Korzo Bar het toneel op gereden en kunt u, onder het genot van een drankje, napraten met de dansers en choreografen.

TROJE TRILOGIE
TONEELSCHUUR PRODUCTIES / PAUL KNIERIEM
Toneel / Niet te missen
wo 14 & do 15 dec, 19.30 uur – Laatste kaarten
Troje Trilogie vertelt de mythe van de Trojaanse oorlog gezien vanuit Andromache, de vrouw van de Trojaanse leider Hector. In drie delen volgen we hoe haar leven door oorlog is getekend. Niet in chronologische volgorde verteld, maar als een reis terug in de tijd, van gevolg naar oorzaak. ‘Troje Trilogie’ is een theaterbelevenis, drie uur lang toptoneel!
DINER TROJE TRILOGIE
wo 14 & do 15 dec, 18.00 uur
Restaurant Dijkers verzorgt in Café Toneelschuur voor € 25,00 (incl. een glas wijn) een driegangen diner met een Grieks tintje.

OUD & NIEUWS SHOW 2016
HET ZUIDELIJK TONEEL / NIEUW UTRECHTS TONEEL
Toneel / Wereld van vandaag
wo 14 dec, 20.00 uur
Een team van schrijvers, acteurs en muzikanten blikt terug op een krankzinnig, bomvol jaar. Acht aanstormende theatermakers vangen de 366 dagen van 2016 in een verzameling messcherpe sketches, rauwe gedichten, satirische liedjes en aangrijpende columns.

THREE SISTERS IN CONCERT
MATZER THEATERPRODUCTIES
Toneel / Ken uw klassiekers
do 15 dec, 20.00 uur
Engelstalige muziektheatervoorstelling gebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘Drie Zusters’ van Tsjechov. Over hoe aan de andere kant van de heuvel het grote geluk lonkt, maar de angst voor verlies het wint van de hoop op beter.

WAANZIN
FANTASTEN
Muziektheater / Persoonlijk & herkenbaar / Première
vr 16 & za 17 dec, 20.00 uur
Marle Brouwer bezweert haar waanzin in een solo over een onbesuisde cowgirl, die weigert verslagen te worden. Een energieke en gedurfde voorstelling waarin moderne dans en muziektheater in elkaar opgaan.

EEN FLINKE LINKSE VROUW
MUGMETDEGOUDENTAND
Toneel / Niet te missen
vr 16 & za 17 dec, 20.30 uur – Laatste kaarten
Na het succesvolle ‘Fiftyfifty’ staan Lies Visschedijk en Marcel Musters opnieuw op de planken in een stuk van Aaf Brandt Corstius. Deze komedie over visite en vis, winners en losers is volgens het Haarlems Dagblad “Geestig en to the point, vol dubbele bodems en spitsvondigheden.”

LEUK! (8+)
TONEELMAKERIJ
Toneel / Jeugd / 8+
zo 18 dec, 15.00 uur
Een ongepolijst, cabaretesk sprookje, een absurde talentenshow waarbij alles uit de kast wordt gehaald. Want er kan er maar één de leukste zijn! Maar de dolgedraaide presentator en zijn deelnemers laten zien dat je van altijd de leukste en de beste willen zijn, dood en doodmoe wordt.

POTTERS BEESTEN
SWARTE KUNST
Toneel / Niet te missen / Première
wo 21 dec t/m zo 1 jan (beh za 24, zo 25, za 31 dec), 20.00 uur, ma 26 dec & zo 1 jan matinee, 15.00 uur
Vijf verhalen van Beatrix Potter komen in deze remake van de theaterhit uit 1991 opnieuw tot leven, mét de oorspronkelijke spelers. Ze gaan keihard de concurrentie met elkaar aan om de van oorsprong zoetige verhalen tot leven te wekken. “Humor, bloeddorst en gekkigheid.” (NRC)

Info
Toneelschuur Lange Begijnestraat 9 2011 HH Haarlem
Kassa: 023 – 517 3910 (dagelijks van 13.30 – 21.45 uur)
www.toneelschuur.nl