- Advertentie -
Home Nieuws Waanzinnige strips in de Bibliotheek Haarlem Centrum

Waanzinnige strips in de Bibliotheek Haarlem Centrum

0

Dit jaar is het thema van de Boekenweek ‘Te gek voor woorden’. Joost Pollmann, ex-creatief directeur van de Haarlemse Stripdagen en stripjournalist van De Volkskrant, organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Kleine Revolutie Producties een expositie rond waanzin in de strip.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot 23 maart in de Bibliotheek Haarlem Centrum, (Gasthuisstraat 32). Op vrijdag 13 maart, van 20:00 – 21:15 uur, geeft Joost Pollmann een lezing in de Doelenzaal van de Bibliotheek Haarlem Centrum. De toegang is vrij.

Lezing
Pollmann toont door middel van divers beeldmateriaal de verschillende manieren waarop tekenaars met hun eigen gekte en die van anderen omgaan.

Joost Pollmann: “Kun je in het hoofd van een ander kijken? Helaas niet. Kunnen tekenaars schedels lichten en wel in het hoofd van anderen kijken? Ja, daar lijkt het op. In de lezing ‘Beelden van gekte’ worden talloze voorbeelden gegeven van strips en illustraties die gedachten lezen. Die denkbeelden zijn niet altijd even fraai en soms ronduit ziek. Geestesziek. Een sub-genre in de waanzinstrip wordt gevormd door verbeeldingen van eenzaamheid en isolement: hoe de contactgestoorde mens tot moord wordt gedreven.”

Meer informatie via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Mobiele versie afsluiten