Dantuma wordt overgenomen door PCI Groep

0

Dantuma, de van oorsprong Haarlemse leverancier op het gebied van document- en afdrukbeheer, wordt per direct overgenomen door PCI Groep, de grootste adviseur en leverancier van kantoor- en documentoplossingen in Nederland. Met de overname blijven de 115 medewerkers van Dantuma werkzaam bij het bedrijf, en er wordt ingezet op verdere groei.

Na de overname blijft het bedrijf onder eigen vlag opereren. De heer Veening, sinds 1979 eigenaar en directeur, legt na 36 jaar zijn functie neer. “Met de PCI Groep heb ik er het volste vertrouwen in dat de waarde van het bedrijf het beste tot zijn recht komt. Onze drie vestigingen in Haarlem, Zwolle en Rotterdam blijven dan ook behouden”.

Bedrijfscontinuïteit en groei
Dantuma, opgericht in 1908, is begonnen als familiebedrijf met een winkel in kantoorbenodigdheden. Later werd dit uitgebreid met een huisdrukkerij, kantoormeubilair, -apparatuur en –artikelen. Vooral het pand in de Zijlstraat in Haarlem is bij veel Haarlemmers nog bekend, maar inmiddels heeft het bedrijf een pand op de Henk Schijvenaarstraat betrokken. In 1979 neemt Dhr. Veening het bedrijf over. Onder zijn leiding ontwikkelt Dantuma zich tot een van Nederlands grootste onafhankelijke dealerorganisaties op het gebied van kopieermachines, printers, faxapparatuur en supplies. “In de loop van de tijd hebben we noodzakelijke ontwikkelingen doorgemaakt en zijn we altijd meebewogen met de markt”, aldus Veening. “Met PCI groep is de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd en kan het bedrijf zich wederom verder ontwikkelen”.

Verdubbeling
De PCI Groep zal met de overname haar personeelsbestand verdubbelen; in totaal heeft het bedrijf zo‟n 215 werknemers, verdeeld over zes vestigingen door het hele land. De overname past binnen de transformatie van het bedrijf van Canonverkooppunt naar onafhankelijke adviseur en leverancier. “De digitalisering van het bedrijfsleven zorgt ervoor dat de behoefte bij klanten verschuift van „slechts‟ hardware naar totale dienstverlening”, aldus Bas Kamphuis, CEO van PCI Groep. “Het is voor ons dan ook veel waard om ook het portfolio van Dantuma aan te kunnen bieden aan onze klanten.”

Over Dantuma
Dantuma is een onafhankelijke leverancier op het gebied van document- en afdrukbeheer. Het bedrijf biedt oplossingen die organisaties ondersteunen de documentstromen efficiënt in te richten, met als doel hogere efficiency, kostenbesparingen en een professionele werkomgeving. Dantuma bestaat sinds 1908 en is uitgegroeid tot een landelijk opererende onderneming met 115 medewerkers. Het bedrijf is gevestigd in Haarlem, Zwolle en Rotterdam.

Over PCI Groep
PCI Groep is de grootste onafhankelijke adviseur en leverancier van kantoor- en documentoplossingen in Nederland. Het bedrijf levert met hardware, software en bijbehorende diensten, een totaaloplossing en advies over hoe de documentstromen van organisaties overzichtelijk en eenvoudig ingericht kunnen worden. De PCI Centers bevinden zich in Utrecht, Amsterdam en Arnhem. PCI Groep bestaat sinds 2002 en heeft 100 medewerkers.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)