Nieuwe bomen op Leyduin en Overplaats

0

De boswachters van Landschap Noord-Holland plant met behulp van vrijwilligers bomen en struiken op landgoed Leyduin. Het biologische pootgoed neemt open gevallen plekken in historische structuren in.

Zo worden oude eikenlanen, bijvoorbeeld langs de Leybeek, weer in ere hersteld. Hiermee worden de ideeën van eigenaren en tuinarchitecten uit de 19e eeuw opnieuw zichtbaar voor het publiek in de 21e eeuw. De aanplant vormt het sluitstuk van een winter met werkzaamheden op Leyduin. Vanaf nu is het bos klaar voor de lente.

Welkom op Boomplantdag
Ook in natuurterrein de Overplaats, op de grens van Heemstede en Bennebroek, zal Landschap Noord-Holland nieuwe bomen en struiken gaan planten. A.s. woensdag 18 maart is het Nationale Boomplantdag. Op die dag worden nieuwe eikenbomen geplant om een oude eikenlaan te herstellen.

Omwonenden en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te helpen met het planten! Meldt u zich om 10 uur in het bos van de Overplaats op de hoek van de Prinsenlaan en de Prinsessenhof. Boswachter Ron Dam van Landschap Noord-Holland zal u tussen 10 en 12 uur met open armen ontvangen en maakt u wegwijs.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)