- Advertentie -
Home Nieuws Gratis compost bij Spaarnelanden

Gratis compost bij Spaarnelanden

0

Op zaterdag 21 maart tussen 8.00 en 15.30 uur kunnen inwoners van de gemeente Haarlem gratis twee zakken compost ophalen bij het Vuiloverlaadstation van Spaarnelanden, gelegen aan de Jan van Krimpenweg 10 in Haarlem (Waarderpolder).

De compost is verpakt in zakken van 20 liter en wordt uitgereikt op vertoon van legitimatie. Met deze compostactie wil Haarlem haar inwoners belonen voor de inspanningen om gft-afval te scheiden. Iedere volle groene gft-rolemmer van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Er zijn veel redenen om gft-afval apart te houden. Het verwerken van gft-afval tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen.

Compost van gft-afval
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook reguleert het de waterhuishouding en zorgt het voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Mobiele versie afsluiten