- Advertentie -
Home Nieuws Man overleden bij woningbrand Leidseplein

Man overleden bij woningbrand Leidseplein [update]

1

Op woensdagochtend 1 april, rond 2.30 uur, heeft er een brand gewoed in een woning aan het Leidseplein waarbij een 68-jarige man uit Haarlem is overleden.

Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht en is later in de nacht aan zijn verwondingen overleden. Kort na het uitbreken van de brand is een 46-jarige Haarlemmer aangehouden op verdenking van brandstichting. De verdachte was lichtgewond en is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel waarna hij is ingesloten.

Diverse omliggende woningen werden ontruimd, de bewoners werden overgebracht naar een buurthuis in de omgeving. Omstreeks 04.15 uur was de brand meester en konden meeste bewoners terug naar hun woning. De politie heeft een onderzoek naar de brand ingesteld en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Update 16.15 uur:

De 46-jarige Haarlemmer die is aangehouden op verdenking van brandstichting in de woning aan het Leidseplein woensdagochtend is heengezonden en is geen verdachte meer.

De forensische opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan naar de brand in de woning en heeft geconcludeerd dat er geen sprake is van een misdrijf. De oorzaak van de brand kon niet achterhaald worden.

1 COMMENT

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten