Onthulling toegangshek Het Landje van De Boer

0

Tijdens de eerste openstelling van het nieuwe seizoen werd op Paasmaandag, 6 april, het nieuwe toegangshek van Het Landje van De Boer in Overveen officieel ingewijd. De onthulling werd gedaan door Lambert Dijkhuizen (92), één van de vrienden van de tuin.

Onthulling toegangshek Het Landje van De Boer. Fotografie: Ad Schaap.
Onthulling toegangshek Het Landje van De Boer. Fotografie: Ad Schaap.

Het kunstig vormgegeven hek is een ontwerp van de tekenlerares aan het Kennemer lyceum, Amarins van Groeningen. Smederij Van Riessen uit Bloemendaal is met het ontwerp aan de slag gegaan met cortenstaal. Dat is een metaallegering uit ijzer waaraan fosfor, koper, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd waarbij de roest laag dienst doet als beschermlaag.

Het Landje van De Boer in Overveen is een ecologische pluk tuin die draait op vrijwilligers en die is aangelegd met geld van donateurs, vrijwilligers en certificaathouders. De voormalige kwekerij van de gebroeders De Boer werd door de nieuw opgerichte stichting in 2008 aangekocht. In zeven jaar tijd is er veel ondernomen op het terrein wat begon met afvoeren van puin en het aanleggen van drainage.

De aanplant van de fruitbomen, de restauratie van de oude schuur, het uitzetten van het tuinontwerp, de bouw van de kapschuur en de schutting, het beplanten van de borders met bloemen- en groenteperken en bruggetjes naar Oldenhove zijn maar een paar voorbeelden van de ingrepen door de vrienden van de tuin in de afgelopen jaren.