- Advertentie -
Home Nieuws Bevrijdingspop Haarlem maakt programma Herdenkingsconcert 4 mei bekend

Bevrijdingspop Haarlem maakt programma Herdenkingsconcert 4 mei bekend

0

Met het Herdenkingsconcert maakt Bevrijdingspop een muzikale verbinding tussen het herdenken op 4 mei en het vieren van onze vrijheid op 5 mei. In 2009 vond het eerste Herdenkingsconcert plaats. Inmiddels is het een vaste afsluiting van de ingetogen dag waarop we stilstaan bij de oorlog en allen die dat hebben meegemaakt. Het Herdenkingsconcert wordt gegeven op 4 mei in de Haarlemmerhout op het podium waar op 5 mei Bevrijdingspop plaatsvindt. Het Herdenkingsconcert start om 20.30 en duurt in totaal een uur.

Voor deze achtste editie, in het jaar dat Bevrijdingspop Haarlem 35 jaar bestaat, wordt alles uit de kast gehaald. Speciaal voor het Haarlemse Herdenkingsconcert heeft Colin Benders (Kyteman) samen met Kobi Arditi een muziekcompositie geschreven op beelden van Haarlem in de oorlog en tijdens en na de bevrijding. De compositie wordt uitgevoerd door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van dirigent Rob Horsting. Deze bijzondere uitvoering geeft op een unieke en nooit eerder vertoonde wijze invulling aan het Herdenkingsconcert.

Naast de compositie van Benders worden er muzikale bijdrages geleverd door Joshua Nolet van Chef’Special, Jacqueline Govaert en Michael Prins, allen Haarlemse artiesten. Ook zij worden bijgestaan door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Sascha Baggerman, Voorzitter Bevrijdingspop: “Inmiddels traditiegetrouw organiseren wij op 4 mei het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout. Dit jaar wilden we hier een bijzondere invulling aan geven. Het is 70 jaar na de oorlog. Dit verdient onze bijzondere aandacht. Wij doen dit met muziek, met beelden en fantastische artiesten, omdat wij op deze manier ook jongeren kunnen bereiken. Juist voor hen is het belangrijk om te weten dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Ook dat herdenken we.”

Ivo Cottaar, vicevoorzitter Bevrijdingspop: “Het Herdenkingsconcert is uitgegroeid tot een mooie afsluiting van een ingetogen dag, waarin we de oorlog en allen die dat hebben meegemaakt gedenken. Beeld, muziek en emotie komen samen in deze compositie op een niet eerder vertoonde wijze. Over kippenvelmoment gesproken: dit is er echt een.”

Het Herdenkingsconcert is live te volgen op TV (RTVNH en Ziggo) en radio (Haarlem 105).
RTL 5 zendt later op de avond een live-registratie van dit bijzondere concert uit.

Mobiele versie afsluiten