Lezing over Huis te Vogelenzang

0

Het gebied waar nu het landgoed Vogelenzang ligt, was in de vroege middeleeuwen onderdeel van Den Hout. De graven van Holland jaagden hier graag. Daarom bouwde Floris V hier een jachtslot Voghelsank, maar hier is niets meer van over. Aan dit jachtslot heeft het Huis te Vogelenzang, dat omstreeks 1600 gebouwd werd zijn bestaan te danken.

Martin Bunnik, gids op de meeste buitenplaatsen van Zuid-Kennemerland, weet alles over dit prachtige landgoed. Hij verzorgt een boeiende lezing op dinsdag 21 april, van 20:00 – 22:00 uur in Basisschool De Paradijsvogel, Henk Lensenlaan 1 te Vogelenzang.

De interesse voor lokale geschiedenis is tegenwoordig groot. En ook de prachtige landgoederen in onze omgeving staan volop in de belangstelling. Daarom geeft Martin Bunnik deze avond een lezing over het schitterend gelegen Huis te Vogelenzang. Hij gaat in op de geschiedenis en de bewoners van dit Huis. Martin Bunnik is als geen ander in staat om het verleden tot leven te wekken. Hij is een boeiend verteller die de historie van dit Huis in geuren en kleuren vertelt.

Het Huis wordt omringd door oude lindebomen en is nog steeds in particulier bezit.

Info
Dinsdag 21 april, van 20:00 – 22:00 uur
Basisschool De Paradijsvogel, Henk Lensenlaan 1 te Vogelenzang
De toegang is gratis. Reserveer je kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)