Winnaar van de Kenau Hasselaer Prijs

0

Winnaar van de Kenau Hasselaer Prijs 2015 is Mirjam Rentema van de Wereldtuin en de Wereldkeuken.

Jury; “Mirjam Rentema heeft de afgelopen 2 jaar de Wereldtuin en de Wereldkeuken opgezet. Vluchtelingen en migranten in Haarlem en omgeving krijgen hier een kans zich sociaal en maatschappelijk te ontwikkelen. Als vrijwilliger in keuken, restaurant of tuin kunnen zij hun netwerk uitbreiden, hun talenten laten zien en kracht tonen. De deelnemers ontvangen veel waardering van het Haarlemse publiek dat het restaurant Wereldkeuken bezoekt. Mirjam Rentema is initiatiefnemer en drijvende kracht achter deze twee vrijwilligersprojecten. Inmiddels zijn reeds meer dan 100 nieuwe Haarlemmers, afkomstig van over de hele wereld, betrokken bij Wereldkeuken en Wereldtuin, als kok, gastheer/-vrouw of moestuinier”.

De prijs bestaat uit de Kenau Hasselaer trofee, een beeldje van kunstenaar Graziella Curreli en een geldbedrag van duizend euro.

De Kenau Hasselaer Prijs werd dinsdag 14 april 2015 voor de achtste maal uitgereikt. De Kenau Hasselaer trofee wordt uitgereikt aan een persoon of instelling die zich heeft ingezet tegen achterstelling door geslacht, sociale afkomst, geloof, seksuele geaardheid of handicap. De onderscheiding is vernoemd naar Kenau Simonsdochter Hasselaer. Zij beschermde Haarlem tegen de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

De jury bestond uit; hoofredacteur Hrlm Stadsglossy Jeanette Evers, oud coördinator Platform Minima Organisaties Clazina Zwanenberg, Stem in de Stad directeur Ranfar Kouwijzer, raadsleden van de Aktiepartij Sjaak Vrugt en van de Ouderenpartij Haarlem Frans Smit. Jury-voorzitter was Hans Brouwer.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)