Festival Dag van Hoop groot succes

0

Op zondag 19 april organiseerde Stem in de stad het spetterende festival Dag van Hoop rond de thema’s hoop en verbinding. Het was een dag vol inspiratie, mensen ontmoeten, genieten van mooie muziek, lekker eten en kunst.

Het festival bij Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt trok zoveel belangstellende dat het pand bijna uit zijn voegen barsten. Het samen doen is dan ook om samen naar muziek, verhalen en interviews te luisteren. Maar ook samen een heerlijk gerechtje eten uit de Wereldkeuken van Mirjam Rentema welke vorige week met haar team de Kenau Hasselaer Prijs won.

Ranfar Kouwijzer, directeur van Stem in de Stad opende de dag over Abraham welke een belangrijk figuur is in zowel het Jodendom, Christendom als de Islam.

Hakim Traïdia bekend van Sesamstraat maar ook van zijn optredens als mimespeler en verhalenverteller nam de bezoekers mee in een verhaal, zoals alleen Hakim dat kan. Met een flitsende performance bracht Stichting Samen Haarlem jongeren en ouders met verschillende etnische achtergronden met elkaar in contact.

Muis stil was het in de kapel bij het optreden van Sopraan Lies Müller die zich inzet voor verbinding en meer onderling begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen. Tijdens Dag van Hoop zong ze Hebreeuwse, Ladino en Jiddische liederen, begeleid door gitarist Martijn Nieuwenhuizen.

Er waren ook stoomcursussen te volgen: Marcella Levi namens Het Joods Cultureel Kwartier over het jodendom. Tom de Haan, predikant bij de Protestantste kerk Haarlem over christendom en Raja Alouani, voorzitter van de Samenwerkende Marokkaanse Organisaties Haarlem over islam. Van sjabbat tot Pasen en van de Vijf Zuilen tot de Tien geboden, het kwam allemaal voorbij.

De burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders sprak aan het eind van de middag over een historische dag. Met de uitreiking van een bundel van dichters van “Het Straatjournaal” werd deze dag vol hoop en met hoop afgesloten.

http://youtu.be/OtmHu8ZRIPc

Advertentie