Bloemencorso 2015

0

Zaterdagavond 25 april kwam rond 20.30 uur de 68ste editie van het bloemencorso Haarlem binnen rijden. Het thema van het corso 2015 was ‘200 jaar Koninkrijk’. De corso bestond uit zestien praalwagens en wel meer dan twintig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling werd de stoet begeleid door muziekkorpsen.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

De praalwagens kwamen versierd met hyacinten, tulpen en narcissen en dit jaar voorzien van zwaailamp van Noordwijk naar Haarlem. Bij de organisatie worden ze bijna gek van de regeltjes en eisen die aan het evenement worden gesteld. Elk jaar wordt het gekker met de vergunningen. Dit jaar kreeg de organisatie nog eens een lijstje met veertien extra eisen. Eén van de meest bizarre eisen was dat de praalwagens voorzien moesten zijn van een zwaailicht.

Zondag 26 april staan de praalwagens dit jaar in Haarlem op de Gedempte Oude Gracht en de Nassaulaan opgesteld.

Een reportage van Ad Schaap.