Kippenvel: Kinderkoor ‘Zing je Blij’ met Edelweiss voor burgemeester

0

Iedereen die Koningsdag 2015 muzikaal wilde beginnen was vanaf 10 uur bij de traditionele Zing-In in de Grote of St. Bavokerk aan de Grote Markt.

Kinderkoor ‘Zing je Blij’
Kippenvel kregen de bezoeker het van kinderkoor ‘Zing je Blij’ bij deze Zing-in in de Bavokerk. Speciaal voor de burgemeester van Haarlem zong het kinderkoor zijn lievelingslied; Edelweiss. De zangleidsters, Marieke Kleinlein en Jessica van Noord, waren met het koor twee dagen op pad geweest voor een prachtige mand met edelweiss welke de burgemeester voor aanvang van het lied kreeg aangeboden. Diep onder de indruk van het mooie lied nam de burgemeester plaats in het koor tussen de kinderen en zong een couplet mee.

Trio Bijlsma²Hooglugt
Deze zing-in had het Trio Bijlsma2Hooglugt vertolkte klassiekers van Wim Sonneveld op het programma staan. Met Teke Bijlsma aan de vleugel, en zoals altijd gestoken in oogverblindende creaties, zongen Michaëla Bijlsma en Lolita Hooglugt naast een Sonneveld-medley klassiekers als de Tearoom Tango, De kat van ome Willem en Catootje. De samenzang van ‘24 rozen’ kreeg muzikale ondersteuning van het Müller-orgel met Teke Bijlsma. Van het lied stonden vijf coupletten in de liedbundel. Even ontstond er verwarring na het vierde couplet. Volgens Teke moest hij er nog één en zette direct in. Dat was de juiste beslissing. Eind goed al goed.

Een reportage van Ad Schaap.