- Advertentie -
Home Nieuws Lid Hells Angels chapter Haarlem aangehouden

Lid Hells Angels chapter Haarlem aangehouden

0

Op woensdag 29 april heeft de politie een 33-jarige man uit Haarlem in zijn woning aangehouden vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte is lid van de Hells Angels, chapter Haarlem.

Zijn aanhouding volgt op een onderzoek dat de politie in september startte. Bij de doorzoeking van een woning en nabijgelegen loods aan de Lange Poellaan in Haarlem vond de politie toen een arsenaal aan wapens. Daarbij werd destijds een 53-jarige man aangehouden.

In die loods vonden agenten een shotgun, raketwerper, uzi, handgranaten en munitie. Ook lag er een hoeveelheid hennepstekken. In deze woning troffen agenten diverse wapens, een hoeveelheid geld en gestolen goederen aan. Ook trof de politie gestolen spullen aan in de loods. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is toen ter plaatse geweest om de raketwerper en handgranaat veilig te maken. Alle goederen zijn in beslag genomen. Op basis van verder politieonderzoek werd de aangehouden 33-jarige Haarlemmer in verband gebracht met deze wapenvondst. Uit ander onderzoek kwam naar voren dat hij eveneens als verdachte van een mishandeling wordt aangemerkt. Bij deze mishandeling, die plaatsvond op 27 december 2014 in een café in Heemskerk, raakten twee personen gewond aan hun gezicht. De verdachte werd om onbekende reden boos, sloeg twee personen en door een glas dat hij stukgooide raakte een vrouw gewond aan haar gezicht.

De 33-jarige Hells Angel is voor nader onderzoek ingesloten.

Mobiele versie afsluiten