Kathedrale Koor zingt voor Paus Franciscus

0

In de vroege ochtend van 3 mei zong het Kathedrale Koor uit Haarlem voor Paus Franciscus tijdens de Heilige Mis in de Sint Pieter in Vaticaanstad. Het voltallige koor met bijna 90 zangers is in Rome waar meerdere concerten worden gegeven.

Het Kathedrale Koor was door de bisschop gevraagd om als ambassadeur van het bisdom te functioneren tijdens de zesdaagse bedevaart. Zo’n zevenhonderd mensen uit het bisdom Haarlem-Amsterdam zijn mee gegaan.

De zaterdag van 2 mei begon vroeg voor een klein deel van de ‘vlieg¬pelgrims’ die deel¬nemen aan de bisdom bedevaart naar Rome. Om 5:15 uur werden zij op Schiphol verwacht voor de eerste van in totaal zeven vluchten die de pelgrims naar Rome brachten. In Bologna vertrokken de bus¬reizigers voor de laatste etappe.

Ondertussen was in de Sint Jan van Lateranen in Rome een prachtige muzikale start van de bedevaart. Het kathedrale koor hield daar een concert voor de aanwezige toeristen. Al bij de generale repetitie genoot het koor belangstelling maar des te meer bij het optreden tussen half een en half twee. Uitgevoerd werden werken van Franz Biebl (Ave Maria)(ook in deze video), Franck (Panis angelicus) en Britten (Ode to S. Cecile). Aansluitend ging het door naar de kerk St. Maria di Anima, waar om 18.00 uur de avondmis muzikaal werd opgeluisterd.

Voor de thuisblijvers was in het weekend voor vertrek een speciaal benefietconcert in de eigen Kathedraal aan de Leidsevaart.

Een reportage van Ad Schaap.