Drie keer blauwe lampen langs Haarlem Night Skate

0

Woensdag 13 mei was de tweede Haarlem Night Skate en eerste editie van dit jaar vanuit Velsen. Het startschot viel om 20.00 uur bij het Polderhuis in de Velserbroek waarna de deelnemers richting Santpoort skaten. Vanaf de Hagelingerweg rolden zij Santpoort uit, Driehuis in en zo richting IJmuiden.

Aangekomen op de Heerenduinweg kwam van ver het geluid van een naderend voertuig met sirene. De 29 verkeersregelaars regelde de deelnemers langs de rand van de weg en vormde een lang lint voor de deelnemers om deze duidelijk af te schermen en om de snel naderende politie auto vrije doorgang te kunnen verlenen.

Dit moest nog twee keer in de herhaling; voor een ambulance en later voor een politiebus die allemaal met spoed naar IJmuiden moesten. Zo kwamen de deelnemers dan toch met enige vertraging aan op de kop van de Haven met een mooi uitzicht op Seaport Marina waar een volle oranje zon onderging.

Na de pauze gingen de deelnemers verder en door het centrum van IJmuiden. Vervolgens langs Velsen Zuid de Velserbroek weer in waar echt iedereen tevreden en voldaan huiswaarts keerde.

Een reportage van Ad Schaap.