- Advertentie -
Home Regio Kennemerland Kom naar de Dialoogdag: Hét festival voor iedereen die actief is in...

Kom naar de Dialoogdag: Hét festival voor iedereen die actief is in het groen

0

De natuur in Noord-Holland, daar genieten we elke dag van. Ondertussen werken vrijwilligers, beleidsmakers en natuurorganisaties dagelijks aan het onderhoud, beheer en toegang van het landschap.

Op woensdag 17 juni organiseert IVN Noord-Holland, in opdracht van de provincie Noord-Holland, voor de vierde keer de Dialoogdag. Op het festival gaat iedereen die actief is in het groen in gesprek over de staat van natuur in hun provincie.

Of u nu natuurliefhebber, natuurvrijwilliger of beroepskracht in de natuursector bent, kom langs voor inspiratie, kennismaking met experts en kennisverbreding. Van 16.30 ’s middags tot 21.30 uur ’s avonds is er een doorlopend programma.

Wat is er te doen?

  • Centraal op de Dialoogdag staat ‘De Groene Tafel’, een discussieplek met vrijwilligers, beleidsmakers en natuurorganisaties over actuele onderwerpen met betrekking tot het behoud en beheer van de natuur en het landschap in Noord-Holland. Onder de bezielende leiding van tafelheer Frenk van der Linden gaan zij met elkaar in discussie over onderwerpen als samenwerking tussen vrijwilligersgroepen en terrein beherende organisaties, monitoring van de flora en fauna, groene initiatieven in stedelijke kernen.
  • Informatiemarkt & beursvloer, verschillende natuurorganisaties presenteren zich. Op de beursvloer zijn experts aanwezig om te adviseren bij nieuwe initiatieven.
  • Proeftuin, voor elke natuurliefhebber wat wils. Maak kennis met de Groene Academie of volg een of meer van de flitspresentaties en workshops.
  • Bekendmaking van de Eerste Hulp bij Groen prijs 2015. Heeft u een idee of initiatief om een natuurgebied of landschap te verbeteren? Meld uw initiatief aan bij ‘Eerste Hulp bij Groen’. Het meest kansrijke project ontvangt 1.000 euro.

Voor wie is deze dag?
Bent u als vrijwilliger actief in het betrekken van anderen bij natuur en landschap, als natuurgids of actief in het onderhoud daarvan? Of denkt u erover actief te worden als natuurvrijwilliger? Dan is de Dialoogdag iets voor u. Ook professionals uit de natuursector zijn uitgenodigd.
Meld u aan via deze link

Datum: woensdag 17 juni 2015
Locatie: Tolhuistuin (tegenover het CS Amsterdam, IJ promenade 2
Tijd: 16.30 – 21.30 uur

De Dialoogdag wordt georganiseerd door IVN Noord-Holland en mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland

Mobiele versie afsluiten