Genieten van de beste muziek op Edit Festival

0

Na 3 uiterst succesvolle EDIT edities aan de Haarlemse Veerplas was zaterdag 30 mei alweer editie 4 van Haarlems enige echte Edit Festival. Ook dit jaar was Edit een intiem, creatief, muzikaal, internationaal, nationaal, lokaal, rauw en doch gezellig festival met voor ieder wat wils. De podia werden dit jaar wederom gehost door typische Haarlemse organisaties of een sterke band met Haarlem hebben.

De lijst werd aangevoerd door het label van Nick Curly: TRUST. Op deze stage vond je al drie ras-Britten: Sasha, Steve Lawler en Laura Jones.

De rauwe ADAPT stage werd gekenmerkt door roestige containers en staat voor diepe, donkere en rollende kwaliteitstechno.

Tijdens Edit Festival hadden PATRONAAT en het label PERCEPTION de handen ineen geslagen. Patronaat host dit jaar een podium op waar een elektronisch live programma gepresenteerd werd.
De BEAT Industrie is een platform voor DJ’s in de Techno en Deep House scene. Met roots in Haarlem en omstreken, heeft deze organisatie naamsbekendheid gekregen met de “Grenzeloods” feesten in de Lichtfabriek (Haarlem) en “Nachtvlucht” in het Atruim van het NH Leeuwenhorst Hotel (Noordwijk).

SLORDIG is een concept dat zich richt op de tech house en techno muziek. Met reeds een aantal succesvolle avonden op diverse locaties in het oosten en westen van het land heeft Slordig bewezen dat dit concept staat voor kwaliteit.

HAERLEMSCH FINEST is een vriendencollectief met een lange traditie van themafeesten. Of het nou een Sinterklaas intocht in juli is of een spontane carnavalsparade; gezellig is het altijd! Met het podium op Edit Festival stond ook dit jaar weer een typisch Haerlemsch feestje centraal; tegeltjeswijsheden, lokale muzikale helden, topsfeertje en dat allemaal op het strand.

Een reportage van Ad Schaap.

Advertentie