12 inch festival op “single” formaat

0

De weerkundigen die een mooie zonnige zondag van 31 mei voorspelden zaten er goed naast. De eerste editie van het 12 inch festival aan de Haarlemse Veerplas kreeg daardoor in plaats van enkele duizenden bezoekers een paar honderd liefhebbers op het terrein. De regen bleef over de gehele “zon”dag aanhouden.

Het slechte weer gaf ook ongemak want het was niet mogelijk om bandjes live te laten optreden. Bleef over twee grote podia waar dj’s muziek draaiden voor een leeg festivalterrein. Bij het strandpodium op het “singlefeestje” was het gezellig. Links en rechts voor het podium stonden kramen met singles. De liefhebbers konden dan zelf een plaatje uitzoeken en aan de dj overhandigen. Hierop kwamen de voetjes gezellig van de natte vloer los.

Een reportage van Ad Schaap.