Speciaal Spaarndams Paalzitterslied tijdens finale

0

Op zaterdag 30 en zondag 31 mei brak het Kolkfestival in Spaarndam weer los. Hoogtepunten waren het Teiltje varen, Nederlands Kampioenschap Ponderslaan en het Paalzitten.

Zondagmiddag om 17.00 uur was de Paalzitfinale. Deze editie deden 8 mannelijke deelnemers mee die allemaal de 27 uur hebben uitgezeten op een plankje van 40 bij 20 centimeter met als enige steuntje een voetenplankje. Ze konden schuilen onder een parasol de aan de paal vast zat. Afgelopen edities meestal tegen de brandende zon maar nu voornamelijk tegen de regen. Zondag was het grauw en grijs met veel wind en regen. Van de organisatie kregen zij een beker en van hun sponsors het fel begeerde geldbedrag.

Aanmoediging kwam deze editie van Piet die een speciaal Spaarndams Paalzitterslied had gemaakt. Het lied werd gelijk tot het ‘enige echte en officiële’ gemaakt.

Een reportage van Ad Schaap.