Haarlem Night Skate Longest Mile editie

0

De route van de derde Haarlem Night Skate van dit seizoen was een echte klassieker. Bij het wielrennen heb je klassiekers maar bij de Haarlem Night Skate hebben ze die ook. Woensdag 3 juni was het tijd voor The Longest Mile.

De start was vanaf de Haarlemse IJsbaan met gelijk een mooi stuk door Bloemendaal en via Overveen naar de Duinlustweg. De Duinlustweg werd door de verkeersregelaars geheel vrij van verkeer gemaakt zodat alle deelnemers vervolgens op eigen tempo deze Mile konden afleggen. Aan het eind van de Duinlustweg was een tussenstop om de deelnemers weer als groep te herenigen. Van hier uit door naar Haarlem.

De pauzeplaats was bij de Stadsschouwburg. Een lekker drankje en gezellig even met elkaar op de foto als herinnering aan deze skatetocht op een mooie herkenbare plek in Haarlem. Dat bleek voor veel deelnemers nog een moeilijke opdracht. Het lopen op skates de brede trappen af naar beneden om op te stellen voor de ingang van de Stadsschouwburg bleek tot grote hilariteit moeilijker dan de trappen op te “klunen”. Na de pauze nog een heerlijk tweede deel door het centrum van Haarlem en weer door naar de ijsbaan.

Volgende Haarlem Night Skate edities

4. Woensdag 17 juni, start Velsen
5. Woensdag 1 juli, start Haarlem
6. Woensdag 26 augustus, start Velsen
7. Woensdag 9 september, start Haarlem
8. Zaterdag 19 september, start Haarlem

Een reportage van Ad Schaap.

http://youtu.be/HEH1dqCoebo

Advertentie