Letterenloop toppers in beeld

0

Na vele geslaagde jaren was de Letterenloop op zondag 7 juni alweer toe aan haar 8ste editie. Schrijvers, columnisten, boekenvakkers en lezers probeerden elkaar te verslaan op een mooi parcours met als hoogtepunt, het Kopje van Bloemendaal.

De Letterenloop heeft nieuwe voorlezers gekregen. Volgens de nieuwe voorzitter Marion Hoff zijn de letteren weer in de loop terug gekomen. Er zijn nieuwe sponsors, beter geluid op de baan ter ondersteuning van muziek en spreekstalmeester en bekende toppers die het startschot gaven.

De Letterenloop begon met een echte Dikkie Dik Familyrun van 750 meter. Kinderen vanaf 2 jaar mochten alvast proeven van het grote werk. Begeleiders mochten natuurlijk gewoon lekker meelopen met hun kids.

Daarna waren de iets oudere kinderen aan de beurt (vanaf 6 jaar) in de Les Petits Kidsrun over 1500 meter. Ook deze editie was er een scholenbokaal voor de sportiefste school. De super bokaal van ruim een halve meter hoog ging naar de Liduinaschool.

Het parcours van de 1nergiek 5 km loop ging na een mooie startronde op de ijsbaan via het fietstunneltje naar Bloemendaal. Na een ronde door o.a. het gezellige centrum van Bloemendaal keert de loop, via de Krim, terug op de ijsbaan. Het startschot voor deze loop gaf de Nederlandse zangeres, actrice, televisiepresentatrice, stemactrice, musicalster en danseres Kim-Lian van der Meij.

De ECI 10 km loop had een wat grotere ronde door de lommerrijke lanen van Bloemendaal. Met als letterlijk ‘hoogtepunt’ het inmiddels beruchte Kopje van Bloemendaal. Na deze klim-meters was het genieten van het natuurschoon bij het Halve Maantje. Het startschot voor deze loop gaf Jet Steinz. Zij schreef samen met haar vader Pieter, die ook aanwezig was, het boek ‘Steinz – Gids voor de wereldliteratuur’.

De Letterenloop is een jaarlijks literair hardloopfestijn voor en door schrijvers, boekenvakkers en lezers. Start en finish zijn op de ijsbaan van Haarlem en het parcours loopt door lommerrijk Bloemendaal. Het doel is geld ophalen voor Stichting Run4Schools. Dit initiatief komt voort uit een groep enthousiaste mensen die sport, literatuur en stichting Run4Schools een warm hart toedragen.

Een reportage van Ad Schaap.

https://youtu.be/cplCc_qWVEM

Advertentie