Feest in de Sint Josephkerk: processie Maria van Haarlem trok uit

0

Op zondag 14 juni werd in de Sint Josephkerk aan de Jansstraat het feest van Maria van Haarlem gevierd. Het middeleeuwse genadebeeld dat normaal in de dagkapel van de Sint Josephkerk staat was nu in de kerk voor het altaar geplaatst en fraai met bloemen versierd.

De feestelijke Hoogmis kreeg muzikale ondersteuning van de schola cantorum van de St. Josephkerk, het gezinskoor en het dameskoor alsmede het koor Sursum Corda van de H. Pastoor van Ars en de voormalige St. Jan de Doperkerk.

Na deze feestelijke Hoogmis werd een processie gehouden over het Haarlems Begijnhof dat naast de kerk is gelegen. Het ging, in tegenstelling tot het eerdere bericht dat de processie door het centrum van Haarlem zou gaan, om een korte processie over het Begijnhof omdat de harmonie en enkele organisatoren verhinderd waren.

De drie parochies St. Josephkerk, H. Pastoor van Ars en St. Jan de Doperkerk gaan fuseren onder de titel van Maria van Haarlem. De St. Jan de Doperkerk is aan de eredienst onttrokken.

Een reportage van Ad Schaap.