- Advertentie -
Home Nieuws KSH en Stichting IRIS samen verder

KSH en Stichting IRIS samen verder

0

Ministerie van OCW geeft goedkeuring aan de bestuurlijke fusie tussen Stichting IRIS en Stichting Katholiek voortgezet onderwijs in de Haarlemmermeer.

De duurzame samenwerking tussen Stichting IRIS en de Stichting Katholiek voortgezet onderwijs in de Haarlemmermeer (KSH) is een feit. Staatssecretaris Sander Dekker heeft zijn goedkeuring verleend aan de voorgenomen bestuurlijke fusie van deze twee onderwijsorganisaties. Met ingang van 1 augustus 2015 zal KSH een van de zes vo-scholen zijn die onder het bestuur van IRIS valt.

Compleet aanbod in de Haarlemmermeer
Met de berichtgeving vanuit het ministerie wordt een periode van intensieve voorbereiding beloond. Sinds de besturen in maart een intentieverklaring tot samenwerking hebben ondertekend is er hard gewerkt om deze overname mogelijk te maken. Een zorgvuldig proces, waarin naast de gemeente en het ministerie ook alle relevante geledingen binnen IRIS en KSH zijn betrokken. De overname leidt tot een versterking van het voortgezet onderwijs in de regio Haarlemmermeer, waar naast KSH ook het Kaj Munk College (Hoofddorp) en het Herbert Vissers College (Nieuw-Vennep) onder het bestuur van IRIS vallen.

Eigen identiteit en uniek profiel
Binnen Stichting IRIS heeft iedere school zijn eigen identiteit en een uniek profiel. Op bestuursniveau bundelen zij gezamenlijk hun krachten. KSH blijft dan ook als een zelfstandige katholieke scholengemeenschap bestaan, maar zal als onderdeel van een groter geheel profiteren van synergie- en schaalvoordelen. De scholen zullen elkaar versterken op financieel en bestuurlijk gebied, op verschillende beleidsterreinen zal expertise worden gebundeld en ook onderwijsinhoudelijk biedt het veel mogelijkheden. Daarnaast betekent deze samenwerking voor leerlingen en ouders een ruime keuze aan verschillende onderwijsprofielen.

Vol vertrouwen naar de toekomst
Stichting IRIS is blij met de goedkeuring vanuit het ministerie. Op de eerste plaats vanwege het toekomstperspectief voor leerlingen en medewerkers van KSH, maar ook door de uitbreiding van de eigen organisatie met een ambitieuze, goed presterende school. Dit laatste werd recent bevestigd door de bijzonder goede eindexamenresultaten van dit jaar, met een score boven het landelijke gemiddelde. KSH geeft IRIS daarmee een mooi welkomstcadeau.

Mobiele versie afsluiten