KerkenNacht Haarlem aan de rock’n roll: Hemels

0

De Kerkennacht is een tweejaarlijks landelijk en Europees evenement. Meer dan 50 plaatsen in Nederland doen mee en er waren honderden kerken open. Of je nu religieus bent of niet, Kerkennacht is een uitgelezen mogelijkheid om de meest indrukwekkende maar ook heel gewone gebedshuizen van binnen te ontdekken.

Tien kerken in Haarlem besloten gezamenlijk een stapje verder te gaan: ze nodigden Haarlemse artiesten uit om op te treden in hun bijzondere en monumentale gebouwen.

Improvisatie in de Bavo, punk in de Doopsgezinde Kerk met Joshua Baumgarten van de Irrational Library, chansons in de Franstalige Waalse Kerk, en de Fonteinkerk werd weer als bioscoop gebruikt met beelden van Stefan Witte bij muziek van The Syrens. Iedere kerk was verschillend in sfeer en traditie, net zoals iedere artiest een eigen sfeer en geluid meebracht.

Deze unieke kerkennacht werd georganiseerd op 19 juni 2015 door de Raad van Kerken in Haarlem in samenwerking met de Haarlemse Popscene. Om 20.00 uur gingen de deuren open van de Grote- of St.Bavokerk, Doopsgezinde kerk, Groenmarktkerk, Fonteinkerk, Oud Katholieke Kerk, Waalse Kerk, Lutherse Kerk, St. Josephkerk, Remonstrantse kerk en Hersteld Apostolische Zendingskerk. Voor wie wil begon de avond om 19.00 uur met een Taizé viering in de Oud Katholieke of Anglicaanse kerk. De nacht werd om 23.00 uur afgesloten in de Grote- of St. Bavokerk.

Een reportage van Ad Schaap.

 

 

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)