Mars der Muzikanten met Reunion Band: “Goed zo Oma”

0

De Reunion Band op de Mars der Muzikanten zorgde zondag 21 juni voor een overweldigend optreden op de Grote Markt van Haarlem. Er was door het uit 85 leden bestaande korps hoog in gezet.

Ruim anderhalf jaar was er hard gestudeerd om de leden, waar van men variërend tussen de 2 en 27 jaar geleden voor het laatst een instrument hadden aangeraakt, op hoog niveau te krijgen.

De tribune op de Grote Markt zat vol en het publiek bleef toestromen om het hoogte punt van deze middag zeker niet te kunnen en te mogen missen. Hoogte punt was het zeker want het publiek kreeg veel meer dan de volle honderd procent door middel van een volledig uitgewerkte show. Natuurlijk waren ook familieleden van de muzikanten aanwezig waaronder kinderen en kleinkinderen. Menig kreet was dan ook te horen als; “Goed zo oma, kijk dat is mijn vader, wist niet dat mijn moeder het zo goed kon” om er maar een paar te noemen.

De Reunion Band met rode caps, witte jacks en zwarte broeken was compleet met vendelzwaaiers en majorettes met baton. Muzikaal zo mooi en buiten gewoon goed dat het niet te geloven is dat dit optreden éénmalig is. Pluim voor René van Dijke en Rob Balfoort die, geassisteerd door een aantal instructeursleden, de arrangementen en instructie voor hun rekening hadden genomen.

In augustus 2013 had het bestuur van de Federatie van Haarlemse Amateur Muziek Korpsen het initiatief genomen om oud Haarlemse muzikanten op te roepen om bijeen te komen met de wens om tijdens de jaarlijks gehouden Taptoe “De Mars der Muzikanten” een éénmalig optreden te verzorgen. Met een oproep in de media heeft dit uiteindelijk geresulteerd tot het 85 leden tellend korps onder de toepasselijke naam; Reunion Band.

Een reportage van Ad Schaap.