Gitaarlem Talent Award: presentatie 1ste voorronde winnaars (video)

0

Op zaterdag 27 juni was de achtste editie van het buurtfestival Zomer in de Zaanen. Het Zaanenpark was voor één dag niet het gebied van hondenwandelaars, spelende kinderen of skaters. Want op deze zaterdag stond de groene oase in Haarlem-Noord bol van de muziekoptredens, workshops en lekkernijen.

Eén van de belangrijkste onderdelen van Zomer in de Zaanen was dit jaar de eerste voorronde van de Gitaarlem Talent Award. Op het festivalterrein stond een tweede podium dat werd geprogrammeerd door Hart, het Haarlemse centrum voor kunst, cultuur en kennis. Gitaarlem organiseerde op dat podium zijn eerste voorronde voor de Gitaarlem Talent Award 2015.

De kandidaten werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit o.a. Daan van Rijsbergen (muziekmanager) en Maarten Steinkamp (muziekproducent). Na korte bespreking achter het podium kwam de jury met de uitslag. Winnaars van deze eerste ronde zijn Auke te Loo en Lorenzo Cortes met hun Nederlandstalig lied.

De komende maanden worden nog meer voorrondes georganiseerd. De tweede voorronde is op 6 september tijdens het festival Schalkwijk aan Zee. De aanmelding daarvoor is nu gestart.

Singer/songwriters tussen de 16 en 28 kunnen zich aanmelden bij gitaarlem@gmail.com. Het thema van het lied moet zijn ‘Another Sunny Day in the City’. De kandidaten worden beoordeeld door een vakkundige jury.

Er zijn vier voorronden en uiteindelijk een finale avond op woensdag 11 november 2015. Op deze finale avond gaan 10 finalisten strijden om de Gitaarlem Talent Award. Een deskundige (vak)jury o.l.v. burgemeester Bernt Schneiders bepaalt op de avond de winnaar. De grote finale avond wordt gepresenteerd door VanVelzen. Er is een speciaal optreden van de winnares van 2014; AINA en band.

De stichting Gitaarlem wil verbinden en een podium bieden aan jong talent in de stadsdelen. Dit jaar wordt er een samenwerking aangegaan met de festivals Schalkwijk aan Zee en Zomer in de Zaanen; de muziekschool Hart en het Conservatorium Haarlem. Op deze wijze is de competitie over de stad uitgezet.

Een reportage van Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)