Koorbiënnale met Wereldkoor en Orchestre Partout (video)

0

De Internationale Koorbiënnale Haarlem en de Federatie Haarlemse Koren organiseerden zondag 28 juni weer de populaire hofjesconcerten. De optredens in de hofjestuinen zijn voor zowel zangers als bezoekers een unieke ervaring in deze kleine monumentale stadsoases.

In het Frans Loenenhofje aan de Witte Herenstraat werd het spit afgebeten door het Wereldkoor Haarlem in samen werking met Orchestre Partout welke volledig bestaat uit vluchtelingen.

Wereldkoor Haarlem is van alle windstreken thuis. Van Afrikaans tot Russisch, van Oceanisch tot Fins. De 25 zanger(e)s(sen) zingen net zo makkelijk een driestemmig Sefardisch slaapliedje als een vijfstemmig Polynesisch danslied of het zevenstemmige ‘Onze vader’ in het Swahili.

Orchestre Partout uit Alkmaar is gericht op het ontsluiten van muzikaal talent van bewoners van asielzoekerscentra door muziek te maken in een daarvoor opgericht orkest. Muziek kan als uitlaatklep dienen voor de asielzoekers, die niet mogen werken en vast zitten in de dagelijkse realiteit van een asielzoekerscentrum. De deelnemers van het orkest worden aangesproken op hun muzikale rijkdom en talent. Het was door de mooie samenwerking een wereldse start van de Koorbiënnale Haarlem.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl