- Advertentie -
Home Nieuws Annelien Kers wordt nieuwe artistiek coördinator van De Vishal

Annelien Kers wordt nieuwe artistiek coördinator van De Vishal

0

Het bestuur van De Vishal heeft Annelien Kers benoemd als nieuwe artistiek coördinator per 1 januari 2016. Annelien wordt als artistiek coördinator onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het artistieke beleid van De Vishal en de samenstelling en organisatie van het tentoonstellingsprogramma.

Annelien Kers is de opvolgster van Willemijn Faber, die sinds 1 januari 2010 als artistiek coördinator De Vishal heeft geleid. Het bestuur is erg blij met de komst van Annelien. Bestuursvoorzitter Annette de Vries: “Op jonge leeftijd heeft ze al veel ervaring als curator opgebouwd. Het enthousiasme spat eraf bij haar.”

Sinds 2011 is Annelien directeur van KERSGALLERY, een galerie voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Met deze galerie vertegenwoordigt ze met succes jonge en gevestigde kunstenaars, zowel nationaal als internationaal. Jaarlijks stelt ze ruim 15 tentoonstellingen samen voor KERSGALLERY. Met de door haar georganiseerde Kersentuin viel zij op tijdens de afgelopen KunstRAI en ontving zij een zeer geïnteresseerde prinses Beatrix.

Naast haar galerie organiseert Annelien sinds 2009 Ongekend Young Masters @ Auctions, kunstveilingen en –tentoonstellingen op spannende locaties. Met Ongekend biedt ze jonge, pas afgestudeerde kunstenaars de mogelijkheid hun werk onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Haarlem is niet helemaal onbekend terrein voor Annelien. Haar masterscriptie kunstgeschiedenis wijdde ze aan de Haarlemse Cobra-kunstenaar Hans Wiesman en zijn samenwerking met de architect Nico Andriessen. Mede dankzij haar onderzoek is de bijzondere muurschildering die Wiesman maakte voor de Haarlemse Sint Petrus LTS, behouden gebleven voor de stad.

Annelien studeerde kunst- en cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, volgde een bachelor aan de Willem de Kooning Academie in diezelfde stad en deed haar master kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Mobiele versie afsluiten