Ruim 38 graden op thermometer bij Haarlem Night Skate

0

Op de warmste 1 juli ooit sinds 1901 was de vijfde Haarlem Night Skate van het seizoen 2015. Het thema van deze editie was Pim Mulier. Speciaal voor Pim zijn 150ste verjaardag worden er een heel jaar lang allerlei activiteiten georganiseerd. Ondanks dat de skate sport in Pim zijn tijd nog niet bestond deed de Haarlem Night Skate mee aan de herdenking van zijn verjaardag met een speciale Pim Mulier Skate.

De organisatie had de deelnemers opgeroepen om met aangepaste kleding te komen in de tijd waarin Pim Mulier (1865-1954) leefde of te wel ander halve eeuw terug in de tijd. Dat het zo’n warme night skate avond ging worden was niet te voorspellen. Deelnemers kwamen wel maar, begrijpelijk, in lekker luchtig zomers tenue.

De Haarlem Night Skate verplaatst daarom het thema 150 jaar Pim Mulier naar de eerst komende night skate op 26 augustus direct na de vakantie.

Het tempo lag deze avond dan ook lager wat zorgde dat er wat meer rond kon worden gekeken en van onze mooie binnenstad extra kon worden genoten.

De route voor de vijfde Haarlem Night Skate was een lekker Haarlems rondje. De start was bij de ijsbaan en via een klein lusje door Haarlem Noord langs Zaanenstraat en Spaarndamseweg door naar het centrum van Haarlem. Langs de mooie gevels in de Kruisstraat naar de Gedempte Oude Gracht. Vervolgens door naar de Binnenweg in Heemstede voor een pauze. Na de pauze rolden de skaters via de Leidsevaart, Pijlslaan en Julianalaan weer terug naar de ijsbaan.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl