Eén meter kinderboeken naar Liduinaschool

0

Onder aanvoering van buurtsportcoach Twan stond de Liduinaschool uit Haarlem Noord met maar liefst 39 leerlingen aan de start bij de ECI Letterenloop op 7 juni. Daarmee waren zij de school met de meest deelnemende kinderen en wonnen ze de Schools4Schools Scholenbokaal en een boekenplank met daar op één meter aan kinderboeken.

De enorme Scholenbokaal hadden de kinderen al direct na de finish bij de LetterenLoop ontvangen. Op donderdag 2 juli kwam Marlou Groot (Hoofd leden ECI) van de boekenclub met een boekenkast met één meter aan kinderboeken naar de Liduinaschool. Voor de officiële overhandiging vroeg Marlou aan de kinderen of ze wisten wat ECI is? Ja, dat wisten ze want dat stond op de medaille van de LetterenLoop die ze voor deze gelegenheid weer allemaal om de nek hadden hangen. Kijk maar! Vele handen maken ligt werk want met zoveel kinderhanden was het cadeaupapier zo van de boekenkast af. Binnen een mum van tijd stonden alle kinderen met een prachtig boek in de handen en waren de eerste al direct aan het lezen geslagen.

Om het feest compleet te maken was ook Jan Knaap (bestuurslid communicatie en fondsenwerving) van de stichting Run4Schools uitgenodigd. Jan, in officieel Run4Schools hardlooptenue, kreeg van Marion Hoff (voorzitter Stichting Letterenloop) een cheque van 5.000 euro welke de deelnemers van de LetterenLoop bijeen hadden gebracht. Een prachtig bedrag voor stichting Run4Schools die met hardloopwedstrijden geld inzamelt voor naschoolse opvang. Vier lagere scholen in het township Mitchell’s Plain in Zuid-Afrika kunnen sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben ze plezier met andere kinderen, krijgen ze zelfvertrouwen en blijven uit handen van jeugdbendes.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl

Advertentie