Haerlemsche Sloepentocht: brugwachter in paniek

1

Zondag 12 juli gingen de trossen los voor de 8e editie van de inmiddels legendarische Haerlemse Sloepentocht. Jaren geleden kwamen Eric Hahn, Stefan de Haan en Eric Kuijkhoven (alle drie sloepliefhebbers) op het idee een sloepentocht door Haarlem en omgeving te organiseren. Want wat is er niet leuker dan met veel sloepen met zijn allen te varen door Haarlem en omstreken? In 2008 werd voor het eerst “de 1e Haarlemse Sloepentocht” georganiseerd.

Bijna vierhonderd deelnemers met ruim veertig sloepen in alle soorten en maten deden met deze editie mee die allemaal direct na de start onder de Melkbrug door moesten. De brugwachter was hier niet blij mee. De brug moest open voor een enkel klein bootje welke in tegengestelde richting kwam varen. De waarschuwende bel dat de brug voor dit enkele bootje open moest vergat de brugwachter in zijn paniek aan te zetten waardoor uitzwaaiers en belangstellenden op de Melkbrug bleven staan. Binnen de minuut was de Politie aanwezig welke iedereen sommeerde van de brug af te gaan.

De pret op het water was er niet minder door. De muziek op de boten ging aan en de eerste drankjes werden ingeschonken. Een echt Haarlems feestje had daar zijn aanvang genomen in versierde sloepen met feestende passagiers. De sloepentocht voerde langs de Buitenrustbrug naar Heemstede. Via de Ringvaart naar Hillegom en de Leidsevaart terug naar de Waarderpolder waar voor het eindfeest een BBQ klaar stond.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

  1. Onze eerste sloepentocht, een grandioos geslaagde dag. Organisatie bedankt!!!!!

Comments are closed.