Het Veerkwartier: restaurant, bar, rust- en speelplek in de natuur (video)

0

Merel Janssen en Frank van Baaren hadden samen een droom van een creatieve horecaplek met veel ruimte in de natuurlijke omgeving aan de Veerplas in de Waarderpolder. Lekker buiten zijn in combinatie met lekker eten en drinken is helemaal van deze tijd. Dat kwam er onder de zeer toepasselijke naam: Het Veerkwartier.

In zes weken tijd is heel wat werk verzet om uit het niets iets moois op te zetten. Het ontwerp van architect Jesse Zwiers bestaat uit een houten hut en twee oude zeecontainers waar de keuken en de bar zijn ondergebracht. Het restaurant is in een kas vol met planten, met een overdekt terras, een houtkachel en lekkere stoelen.

Zondagmiddag 12 juli was de opening. Frank hield geen officiële speech vanaf een spiekbriefje maar gaf zijn blijdschap duidelijk te kennen over het resultaat en over de opkomst. Helemaal klaar is de klus nog niet. De komende tijd komt er nog een “modderkeuken” voor zandtaartjes waar kinderen gegarandeerd vies worden.

Het eten om van te smullen komt uit de echte keuken van chef-kok Rogier Tolk. Gerechten met leuke namen als Boeren tosti, Hangop en lekkerbek staan op de kaart. Specialiteiten staan onder het “Haarlems Hapkwartier”. Wie denkt snel te moeten eten heeft het mis. Op de kaart staat dat de liefhebbers hier van 12.00 tot 21.00 uur van kunnen genieten. Eten bij het Veerkwartier is smakelijk, eerlijk en betaalbaar. Met een hoofdrol voor seizoensgebonden groenten. Het Veerkwartier is het hele jaar open voor lunch en diner.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)