Parksessies 1: zomers picknickfestival in de Hout

0

De organisatie van Parksessies was duidelijk. Weer of geen weer het gaat door. Het was de hele woensdag van 15 juli druilerig aan de regen maar tegen de avond klaarde het op. Rond 20 uur brak, al was het maar heel even, de zon zelfs nog door.

De liefhebbers hadden de picknickkleedjes weer mee en zo kon dan toch nog de zomer in Haarlem beginnen en genoten worden van muziek, kunst en theater in de Haarlemmerhout.

Bij een picknick hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Eigen eten meenemen kan natuurlijk, maar er is dit jaar iets leukers: Kratfunding! Koop ook voor de komende edities op 22 en 31 juli en op 5 augustus je eigen kratje vol lekker eten verzorgd door Jetties. Zo heb jij lekker eten, en sponsor je meteen het initiatief van de Parksessies. Er is keuze uit kleine en grote kratten.

Nieuw dit jaar is de rode loper. Deze loper maakt verbinding tussen de gratis optredens maar gaf ook aan hoe de paden vóór 1830 door de Hout liepen. Eén van de hoogte punten van deze editie was een optreden van Bismuth. Het muziek duo Yuri Landman en Arnold van de Velde gaf met zelf gebouwde snaarinstrumenten, elektrisch versterkte metalen percussie, effectpedalen, gemotoriseerde instrumenten en zelfgemaakte elektronica een klankvol optreden op het graspodium.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl