G-Handbal De Blinkert als Team NL naar special Olympics World Games in Los Angeles (video)

0

Dinsdag 21 juli is Team NL de Nederlandse delegatie voor de Special Olympics World Summer Games vanaf Schiphol vertrokken naar Los Angeles, waar dit evenement van 25 juli tot en met 2 augustus 2015 wordt gehouden.

Onder de G-sporters 10 handballers van sportvereniging De Blinkert uit Haarlem-Noord en Havas uit Almere. De handballers Remco Blokzijl, Adrie van Buuringen, Monique van Dulmen, Linda Huisman, Peter Kool, Ronald Koper, Karin van der Meer, Robin van der Sluijs, Edwin Verheij en Ad Wolff hebben na een laatste stevige training op zaterdag 25 juli inmiddels twee wedstrijden erop zitten. Eerste wedstrijd tegen Kenia 11 – 2 en tegen Duitsland 2 – 16.

De volgende wedstrijden zijn op dinsdag 28 juli 13.30 uur Nederland – Verenigde Emiraten, Woensdag 29 juli 11.15 uur India – Nederland en Vrijdag 31 juli 14.45 uur Egypte – Nederland. Zaterdag 1 augustus finale wedstrijd voor bonze medaille 9.00 uur of 14.00 uur voor de gouden medaille.

De Special Olympics worden georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking en vinden dus plaats naast de Olympische Spelen voor valide sporters en de Paralympics voor sporters met een lichamelijke handicap.

Van 25 juli tot en met 2 augustus 2015 strijden 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar! Tijdens de World Games kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Team NL bestaat in totaal uit 65 sporters en 22 coaches die actief zijn in 13 sporten.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl