Topchef Robert Kranenborg hakt 13 koks los op Haarlem Culinair (video)

0

De bekende topchef Robert Kranenborg verzorgde op donderdag 6 augustus de officiële opening van Haarlem Culinair. Robert gaf de 13 koks van de deelnemende restaurants symbolisch de vrijheid om zich vier dagen lang uit te leven in hun tijdelijke restaurant op de Grote Markt. Ook zullen zij zich in de strijd gooien voor de felbegeerde trofee De Smulpaap. Deze werd vorig jaar gewonnen door Ratatouille Food & Wine. Enkele maanden later kon dit Haarlemse restaurant haar eerste Michelinster in ontvangst nemen.

Robert Kranenborg is de laatste jaren vooral bekend van de televisie. Zo geeft hij maandelijks zijn medewerking aan De Wereld Draait Door. Ook heeft hij een aantal concepten in de markt gezet o.a. het hamburgerrestaurant Thrill Grill dat recentelijk een vestiging heeft geopend in Haarlem. Als kok heeft hij zijn strepen verdiend in louter restaurants met Michelinsterren, waaronder 3-sterrenrestaurants in Frankrijk.

Deelnemers aan Haarlem Culinair 2015 zijn: De Karmeliet, Jopenkerk, Restaurant Fris, Restaurant ML, Ratatouille Food & Wine, Wijn&Ko, Vis&Ko, Brick, Haven van Zandvoort, Sushi Time, Dijkers, Toujours en De Uitkijk. Donderdag openen de restaurants om 17.00 uur, de overige dagen om 13.00 uur. Dagelijks stopt het culinaire festival om 23.00 uur. Op zaterdag (Boereplein bij de Jopenkerk) en zondag (Botermarkt) is de Speciaalbiermarkt en op zondag de Slowfoodmarkt rond de Grote of St. Bavokerk.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl