Haarlem Night Skate met Pim Mulier naar Frans Halsplein (video)

0

Woensdag 2 september was de zesde editie van de Haarlem Night Skate van de jaargang 2015. De start was vanuit de Velserbroek bij het Polderhuis aan het Vestingplein.

Om 20:00uur werd het startschot gegeven van de gezellige tocht op skates van ongeveer 20 kilometer. De Haarlem Night Skate, is een evenement welke gratis toegankelijk is voor iedereen die sportief is of zich sportief voelt. Gezellig bewegen met andere liefhebbers.

Thema Pim Mulier
Op 10 maart 1865, nu 150 jaar geleden, werd Pim Mulier geboren in het Friese Witmarsum. Op zijn tweede jaar verhuisde Pim naar Haarlem waar hij zich ontpopte als de grootste sportpionier van Nederland. Voetbal, atletiek, tennis, Vierdaagse of Friese Elfstedentocht, Pim heeft een grote bijdrage geleverd aan de introductie en ontwikkeling van deze activiteiten. In Haarlem heeft Pim Mulier nog een prominente plek. Speciaal voor zijn 150ste verjaardag worden er een heel jaar lang allerlei activiteiten georganiseerd. De Haarlem Night Skate doet hier ook aan mee en vandaar een speciale Pim Mulier Skate. Tijdens de pauze werden een tiental Pim Mulier 150 bidons aan deelnemers weg gegeven door middel van een vragen spel.

De route van 2 september
De route van de zesde Haarlem Night Skate ging weliswaar in Velsen van start maar daarna kwam de verrassing. Na een klein stukje Velsen rolden de night skaters Haarlem al in. Vervolgens via Haarlem Noord richting het centrum. Deze editie had een unieke pauzeplaats namelijk op het Frans Hals Plein, midden op de rotonde bij de fontein. Vanaf de pauzeplaats verder via de Waarderpolder richting teletubbieland en daarna weer richting Velsen. Kortom weer een unieke skate ervaring.

Woensdag 9 september Pink Skate voor Pink Ribbon
Woensdag 9 september vindt er een Pink Skate plaats! Trek voor deze tocht iets roze aan (ja mannen, bij ons staat roze ook goed!). Deze avond zullen wij skaten voor Pink Ribbon, doe je mee? Maak dan nu je actiepagina (http://acties.pinkribbon.nl/projecten/pink-skate/) aan om jouw skate te laten sponsoren. Samen kunnen wij een mooi bedrag ophalen voor borstkankeronderzoek! Voor deze editie hebben wij een mooie stadse route want wij gaan dwars door het centrum en pauzeren bij de Jopenkerk. We verzamelen bij de ijsbaan in Haarlem en vertrekken vanaf het fietspad bij de hoofdingang. Vanaf 19:30uur kan je verzamelen of nog even iets drinken voor de start. Om 20:00uur precies is het startschot van de gezellige tocht. Het is geen wedstrijd. De route is ongeveer 20km, regelmatig is er een tussenstop en halverwege is er een pauze. Tijdens de pauze zijn er tegen een kleine vergoeding drankjes verkrijgbaar. We zijn rond 22:00uur altijd weer terug bij ons vertrekpunt. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom naar de start, sluit je aan en rol gezellig met ons mee! Pink Haarlem Night Skate, gratis toegankelijk, voor iedereen die sportief is of zich sportief voelt en zijn sportieve prestatie wil laten sponsoren!

Een reportage van fotoAdSchaap.nl

http://youtu.be/53s-upXorB0

Advertentie