- Advertentie -
Home Nieuws Open podium Haarlemse Dichtlijn verhuist naar Appel

Open podium Haarlemse Dichtlijn verhuist naar Appel

0

De Haarlemse Dichtlijn keert terug aan het Spaarne. Het maandelijkse open podium heeft vanaf dinsdag 22 september zijn thuisbasis op Spaarne 94 waar ‘Appel, brasserie en podium’ is gevestigd.

De seizoensopening is een onderonsje met dichterskring ‘De Nieuwe Egelantier’ die zijn twintigjarig bestaan opluistert met de uitgave van een luxe poëziekalender.

Jarenlang huisde het open podium van De Haarlemse Dichtlijn in taverne De Waag tot het in 2013 naar lunchrestaurant Staal aan de Gedempte Oude Gracht vertrok. Na twee seizoenen keert de poëzie terug aan het Spaarne. ‘Appel brasserie en podium’ wordt de nieuwe thuisbasis. Deze locatie werd afgelopen Hemelvaartsdag al beproefd als een van de podia tijdens het jaarlijkse poëziefestival en is goed bevallen.

Met de nieuwe uitbaters van Spaarne 94, Saskia en Lex, zijn afspraken gemaakt voor het komend seizoen. Zij zijn blij met de komst van De Haarlemse Dichtlijn. Achter de gevel wordt momenteel hard gewerkt om de brasserie te transformeren tot een voor Haarlem unieke eetgelegenheid met Franse Keuken.

Het open podium van De Haarlemse Dichtlijn is er elke vierde dinsdag van de maand, start om 20.00 uur en wordt om 22.00 uur afgesloten door stadsdichter Nuel Gieles. De presentatie is bij toerbeurt in handen van Anneruth Wibaut en Marten Janse. Publiek en dichters zijn welkom! Wie z’n gedichten wil voordragen op het podium, kan zich het beste vooraf aanmelden via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.

Vooraf kan er gezellig meegegeten worden in de brasserie. Reserveren kan via ditzelfde mailadres. Het poëzieprogramma is gratis, diner en drankjes natuurlijk niet.

Mobiele versie afsluiten