- Advertentie -
Home Nieuws WeerZien, expositie in De Kleine Zaal van De Vishal

WeerZien, expositie in De Kleine Zaal van De Vishal

0

Van 12 september tot en met 4 oktober is de expositie “WeerZien” van Marcella Kuiper te zien in De Kleine Zaal van De Vishal.

WeerZien is een zoektocht naar de verbinding met de ander en met mezelf. Het WeerZien gaat over loslaten en samenkomen. Het is een cyclische beweging met die ander, met mezelf, die ik nodig heb en waardoor ik kan onderzoeken wie ik ben.

Deze projectie is mijn verbeelding van sterrenstof. Sterrenstof symboliseert de verbinding die wij allen met elkaar hebben vanuit de gemeenschappelijke oorsprong. Wij zijn gemaakt van sterrenstof. Het werk is een uitnodiging om in deze verbeelding mee te gaan en jouw gedachten daarbij te onderzoeken.

De spiegel betrekt de omgeving, en dus ook de mensen daarin, bij het werk.

Je kan naar het werk kijken en jezelf hierin WeerZien. Wat zie je en wat beleef je dan?

Cella Vie, Marcella Kuiper
Marcella Kuiper volgde haar opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Ze ziet zichzelf als een vormgeefster van gedachten, en projecteert deze door middel van video-installaties. Via deze projecties transformeert ze de ruimte of voorwerpen.

Haar werk ontstaat door licht en weerkaatsing. Licht maakt de verbeelding zichtbaar en wordt op verschillende manieren gereflecteerd waarbij een nieuwe manier van belichting, van beleving ontstaat. Een nieuwe projectie, een nieuwe verwondering.

Info
12 september – 4 oktober 2015
De Kleine Zaal van De Vishal
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem

Mobiele versie afsluiten