Op zoek naar de geheimen van de circulaire stad

0

Festivalbezoekers gaan op zoek naar de geheimen van de circulaire stad tijdens het Circus Circulair Festival vrijdag 25 september in de Philharmonie. Het festival wordt georganiseerd door de Groene Mug ter ere van haar eerste lustrum.

Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema opent het circulaire festival. De dag staat in het teken van slimmer omgaan met energie, afval en grondstoffen en duurzaam delen.

Duurzaamheid staat al jaren hoog op de agenda van de gemeente Haarlem. Sinds 2007 werken gemeente, inwoners, woningcorporaties, bedrijven en allerlei maatschappelijke organisaties samen aan het streven om in 2030 een klimaatneutrale stad te zijn. Dat heeft veel opgeleverd aan groene initiatieven, producten en diensten. En de laatste jaren is de uitstoot van CO2 in Haarlem afgenomen. De Groene Mug viert deze manier van lokale samenwerking met dit festival.

Haarlem onderweg naar…
Wethouder Cora-Yfke Sikkema: “Er moeten nog veel stappen worden gezet om het klimaatneutrale doel te bereiken. Steeds meer initiatiefnemers richten zich op circulaire economie waarbij producten en grondstoffen maximaal worden hergebruikt. Een goede ontwikkeling, want door de focus op circulair te leggen is de stap naar klimaatneutraal sneller gemaakt.” Daarom staat dit festival in het teken van de circulaire stad. Aan het eind van de middag overhandigen ongeveer 35 bedrijven, organisaties en individuen een bidbook aan wethouder Cora-Yfke Sikkema met circulaire ideeën. Ze maken zich gezamenlijk hard voor een circulaire stad.

Voor mensen die alles willen weten over de circulaire stad in wording is het Circus Circulair Festival de juiste plek. Het programma prikkelt de bezoekers om mee te denken en mee te doen. Meer weten over het festival: www.degroenemug.nl/circuscirculair.

- Advertentie -