- Advertentie -
Home Nieuws Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Haarlem naar Arnhem

Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Haarlem naar Arnhem

0

27 derdeklassers van het Stedelijk Gymnasium Haarlem vertrekken op 2 oktober naar Arnhem. Ze zullen daar het gehele weekend bij gastgezinnen verblijven. Maar wat gaan zij daar doen?

Op 2, 3 en 4 oktober vinden op het Lorentz Lyceum de Lorentz Lyceum Model United Nations Arnhem (LmunA) plaats. Leerlingen van twaalf tot achttien zullen net zoals in de echte Verenigde Naties discussiëren over problemen die spelen en voor deze problemen zullen de delegates een resolutie proberen te schrijven. De derdeklassers van het Stedelijk zullen onder andere de Verenigde Staten in de Security Council vertegenwoordigen.

Zoals alle andere MUN conferenties in Nederland, heeft LmunA ieder jaar een thema. Dit jaar is het ‘The future of food, the hunger for more.’ “Hier in Nederland hebben we maar weinig last van hongersnood en dus vind ik het extra interessant om me hier in te verdiepen,” zegt Merle Beerens, 13 jaar.

Ruben Molendijk, ook 13 jaar, vindt het volgende: “Wij zijn helemaal niet gewend aan een dag zonder eten en ik zie dat wel als een mensenrecht. Daarom vind ik dat wij als bevoorrecht volk moeten zorgen voor wereldwijde voedselvoorzieningen.

Kortom, 27 leerlingen zullen het eerste weekend van oktober al debatterend doorbrengen en hopelijk zeer vruchtbare resoluties schrijven.

Mobiele versie afsluiten