Winnaars 4 de Gitaarlem ronde: Hannah Young en Mercylyn Wiemer (video)

0

Op donderdag 8 oktober was de vierde en tevens laatste voorronde van de Gitaarlem Talent Award 2015. Na het succes van vorig jaar biedt Stichting Gitaarlem met deze nieuwe talenten-voorronden een podium aan jong talent in de stadsdelen.

Dit jaar waren er vier voorronden door de stad verspreid. Er kwamen op deze avond bij het muziekcentrum Hart twee voorronde winnaars bij die door zijn naar de finale avond op woensdag 11 november in de Philharmonie.

Als eerst winnaar van deze laatste voorronde werd Hannah Young naar voren geroepen. Hannah begon met optreden in een gospelgroepje op 13 jarige leeftijd. Van kleins af aan heeft zij al interesse in schrijven en naarmate zij beter werd met gitaar en piano ging zij die twee elementen samenvoegen. Haar lied had de mooie naam; “The Blind who can see”.

Direct na Hannah werd Mercylyn Wiemer als volgende winnares van de avond uitgeroepen. Mercylyn is doordeweeks woonachtig in Amsterdam maar in het weekend is zij bij haar ouders in Den Helder. In Amsterdam is zij druk met haar studiepsychobiologie, het bestuderen van de hersenen. Het lied van Mercylyn was het enigste Nederlandstalige liedje op deze talentenavond met de titel; “Net als water uit de kraan”.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl