- Advertentie -
Home Nieuws Michiel de Regt regisseert “Wachten op de barbaren” naar de roman van...

Michiel de Regt regisseert “Wachten op de barbaren” naar de roman van J.M. Coetzee

0

Op donderdag 21 januari 2016 gaat de theater- en dansvoorstelling Wachten op de Barbaren, een productie van Toneelschuur Producties en Korzo producties, in première in de Toneelschuur in Haarlem.

Wachten op de Barbaren is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nobelprijswinaar J.M. Coetzee en wordt geregisseerd door Michiel de Regt. Voor deze voorstelling werkt De Regt samen met de internationaal bekende choreograaf Iván Pérez, waardoor er een bijzondere combinatie van theater en dans ontstaat. Wachten op de Barbaren wordt gespeeld door Jan Paul Buijs en gedanst door Ines Belda Nacher, Majon Schot, Orla Mc Cartney. De voorstelling is tot en met zaterdag 27 februari te zien in verschillende theaters in Nederland.

Over Wachten op de barbaren
Wachten op de barbaren van de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee (o.a. ‘In Ongenade’) is een hartverscheurende, realistische fabel over totalitaire regimes en hun impact op het leven van het individu. Al tientallen jaren bestuurt de Magistraat naar ieders tevredenheid het dorpje aan de grens van het Rijk waar het leven voortkabbelt. Wanneer de regering het bevel uitvaardigt dat de barbaren in het grensgebied moeten worden vervolgd, kan de oude ambtenaar daar niet veel begrip voor opbrengen. In korte tijd veranderen zijn leven en zijn wereld drastischer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.

Michiel de Regt is één van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. De Regt: “Deze roman is een moderne klassieker. Het gelaagde verhaal stelt zowel morele als existentiële vragen. Uit het niets wordt plotseling een vijand gecreëerd en daarmee de politieke noodzaak om die vijand koste wat het kost te vernietigen. Dat proces is actueel en zeer herkenbaar.”

J.M. Coetzee
John Maxwell Coetzee (1940) is een Zuid-Afrikaans schrijver. In 2003 werd hem de Nobelprijs voor de Literatuur toegekend. Ook won hij tweemaal de Booker Prize (voor Wereld & wandel van Michael K in 1983 en voor In ongenade in 1991). In 2010 ontving hij de koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Coetzee wordt beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers van deze tijd.

Michiel de Regt – regie
Michiel de Regt heeft zichzelf inmiddels ruimschoots bewezen als regisseur. Zijn vorige voorstellingen bij Toneelschuur Producties, Antigone en Wreed en Teder zijn succesvol ontvangen voorstellingen. Pers en publiek waren enthousiast over deze producties. Ook bij het muziektheatergezelschap Orkater en heeft De Regt inmiddels een aantal goed ontvangen voorstellingen gemaakt.

Iván Pérez – choreografie
De Spaanse choreograaf Iván Pérez werkt vanuit Korzo in Den Haag. Hij danste bij Nederlands Dans Theater (NDT) en IT Dansa. Sinds 2011 wijdt Iván zich volledig aan zijn carrière als choreograaf. Naast zijn werk als choreograaf bij Korzo, maakte Iván met succes stukken voor internationale gezelschappen zoals Compañía Nacional de Danza, Ballet Moscow, Balletboyz, River North Dance Chicago en het Nationale Ballet van Cuba.

Credits
met: Jan Paul Buijs, Ines Belda Nacher, Majon Schot, Orla Mc Cartney tekst: J.M. Coetzee regie: Michiel de Regt choreografie: Iván Pérez dramaturgie: Janine Brogt geluidsontwerp: Wilko Sterke decor: Janne Sterke kostuums: Jorine van Beek licht: Bernie van Velzen productie, techniek + publiciteit: Toneelschuur Producties.

Meer informatie en speellijst: www.toneelschuurproducties.nl/wachten-op-de-barbaren.

Mobiele versie afsluiten