Haarlem doet mee aan de eerste Nationale Archeologiedagen

0

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober organiseren Bureau Archeologie Haarlem, het Archeologische Museum Haarlem en de Archeologische Werkgroep Haarlem diverse activiteiten rondom het thema archeologie in het kader van de eerste Nationale Archeologiedagen.

Er zijn mini-lezingen, workshops, demonstraties en kinderactiviteiten. De gratis activiteiten vinden plaats in het Archeologisch Museum Haarlem en de Bakenesserkerk.

Programma zaterdag 17 oktober in Archeologisch Museum Haarlem
In het Archeologisch Museum Haarlem organiseert de Archeologische werkgroep een doorlopend programma tussen 13.00-17.00 uur. Er zijn mini-lezingen over opgravingen van kasteel Huis ter Kleef, Damstraat, Bakenesserbuurt en de Bavokerk. Daarnaast zijn er demonstraties tekenen en dateren van aardewerk en kan iedereen meehelpen met het uitzoeken van beerputmateriaal. Ook zijn er kinderactiviteiten zoals een mini-opgraving en speurtochten.

Programma zaterdag 17 oktober: workshop archeologie
In de Bakenesserkerk wordt van 14.00- 15.30 uur een workshop Archeologie in Haarlem gehouden. Aan de hand van opgegraven vondsten uit Haarlemse bodem neemt stadsarcheoloog Anja van Zalinge het publiek mee in de geschiedenis van Haarlem en legt uit hoe archeologisch onderzoek tegenwoordig in zijn werk gaat. De deelnemers gaan daarna zelf aan de slag met het materiaal. Aanmelden vooraf verplicht via website info@archeologischmuseumhaarlem.nl, vol=vol.

Zondag 18 oktober: knutselactiviteit voor kinderen
In het Archeologisch Museum Haarlem kunnen kinderen onder begeleiding middeleeuws knutselen. Er kan een bord naar middeleeuws motief worden beschilderd of mozaïeken met klei en scherven. De kosten hiervoor bedragen 3,50 per activiteit. De activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Kids & Cake en is voor kinderen vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar. De activiteit wordt ook op woensdag 14 oktober aangeboden.

Over de Nationale Archeologiedagen
Tijdens de eerste Nationale Archeologiedagen dagen laten meer dan 60 organisaties en drie provincies zien wat er allemaal onder onze voeten verborgen ligt. De Archeologiedagen vinden plaats in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland.

Locaties

  • Archeologisch Museum Haarlem, Grote Markt 18k,
  • Haarlem Bureau Archeologie Haarlem, Bakenesserkerk, Vrouwestraat 12, Haarlem

Meer informatie op www.archeologischmuseumhaarlem.nl, www.archeologischewerkgroephaarlem.nl en www.archeologiedagen.nl.



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig: