- Advertentie -
Home Nieuws Haarlemse delegatie loopt mee in Klimaatparade

Haarlemse delegatie loopt mee in Klimaatparade

0

Op 30 november beginnen nieuwe Klimaatonderhandelingen in Parijs. Wereldleiders komen samen om tot daadkrachtige afspraken te komen en samen stappen te zetten naar een schonere en duurzamere wereld. Overal in de wereld zijn er de 29e mobilisaties om de wereldleiders een steuntje in de rug te geven. Nederland doet mee met de Klimaatparade.

Tijdens deze parade vieren we de wereld zoals wij die graag zouden willen zien. Een wereld waar onze auto’s niet alleen worden gedeeld maar ook nog de lucht zuiveren. Of een wereld waar de verpakking van ons voedsel zelf voedsel is. En iedereen mag het feest meevieren, zo ook door vele bekende Nederlanders.

Als een van de duurzaamste gemeenten van Nederland loopt Haarlem mee met de klimaatparade, om zo te zorgen dat Haarlem boven water blijft en onze kinderen en kleinkinderen van deze mooie omgeving kunnen blijven genieten. De Haarlemse delegatie wordt o.a. gemobiliseerd door illustrator Anabella Meijer. Waarom Anabella meeloopt in de parade?

“Vaak voelt het alsof je een roepende in de woestijn bent, als je je bezighoudt met duurzaamheid en de toekomst. Terwijl er overal in Nederland mensen opstaan om dingen te gaan dóen! Van stadstuinieren tot afvalloos leven tot duurzame bedrijfjes beginnen. Met de Klimaatparade laten we zien dat we met velen zijn.”

Op 29 november begint de tocht om 10.15 uur op Perron 3, Haarlem CS. Van daaruit neemt de Haarlemse delegatie samen de trein naar Amsterdam CS. Want op het Museumplein komt heel Nederland samen.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de landelijke website van de Klimaatparade of een kijkje nemen bij de Haarlemse Facebookgroep “De grote Muggendelegatie”, vol inspiratie, ideeën en praktische tips over hoe mee te lopen. Ook kun je daar anderen die meegaan ontmoeten, een groep vormen of meedoen met een brainstorm.

Mobiele versie afsluiten