Sinterklaas kreeg warm onthaal in Haarlem (Video)

0

Sinterklaas is zondag 15 november weer veilig in Haarlem aangekomen. Dat was nog best spannend want er was een harde storm richting Haarlem die pakjesboot 13 bijna stuurloos maakte.

Er was zoveel wind dat de kaptein de motoren bij het binnen varen van Haarlem over het Spaarne in de achteruit moest zetten. Dat was even raar en veel kinderen dachten dat de pakjesboot weer terug ging. Na de Gravestenenbrug voor de voormalige bierbrouwerij De Olyphant ging het mis. De pakjesboot deed zijn nummer eer aan en ging rechtsaf richting Burgwal. Gelukkig riep de kapitein op tijd naar de stuurpiet dat het roer om moest. Met veel manoeuvreren kwam de Sint daarna eindelijk maar toch precies op tijd bij de Koudenhorn kade aan.

De rijtoer door de Haarlemse binnen stad zorgde in de Smedestraat even voor paniek. Een “lolbroek” schoot daar een soort confetti kanon af wat een enorme knal gaf. Amerigo het paard van Sinterklaas schrok daar vreselijk van en Sinterklaas trok even wit weg. Gelukkig kon rijtoer snel zijn vervolg vinden naar de Grote Markt waar niet alleen de Burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders maar ook honderden kinderen met ouders en fans klaar stonden voor een warm welkom.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl

https://youtu.be/LpqD4C4h-Ss

Advertentie