- Advertentie -
Home Nieuws Strooiroutes Haarlem vastgesteld

Strooiroutes Haarlem vastgesteld

0

Het uitvoeringsplan voor de gladheidsbestrijding in Haarlem is vastgesteld door het college van B&W. Het plan, inclusief alle strooiroutes, is te vinden op www.spaarnelanden.nl/gladheid. De aanpak blijft grotendeels hetzelfde als vorig jaar.

Bij de gladheidbestrijding staat de veiligheid van de weggebruiker voorop. Dit betekent dat het voorkomen van gladheid, waar noodzakelijk en mogelijk, voor gladheidsbestrijding gaat. Er wordt dus zoveel mogelijk gestrooid voordat het glad wordt. Dat is meestal in de vooravond en/of ‘s ochtends vroeg voor de spits. Strooiroutes Er gelden prioriteiten aan de te strooien routes, die zijn:

  • autoverkeer; extra aandacht voor de hoofd invalsroutes en de doorgaande wegen met vrij liggende en/of aanliggende fietspaden;
  • openbaar vervoer; specifiek de busroutes en de busbaan van R-net;
  • fietsverkeer; de belangrijke fietsroutes, vooral langs de drukkere doorgaande wegen.

Daarnaast worden bruggen en bushaltes in Haarlem handmatig of machinaal gestrooid. Dit geldt ook voor wegen en paden naar gemeentelijke instellingen. Bij langdurige vorst of aanhoudende sneeuwval blijft Spaarnelanden strooien, schuiven en borstelen totdat de toestand van de wegen weer acceptabel is.

Eigen verantwoordelijkheid
Naast de gladheidsbestrijding die Spaarnelanden uitvoert, hebben inwoners ook zelf een rol bij de gladheidsbestrijding. Als iedereen de stoep vóór de eigen woning sneeuw- en ijsvrij houdt, blijven woonwijken beter begaanbaar voor voetgangers. Gratis strooizout kunnen inwoners ophalen bij het milieuplein van Spaarnelanden (Ir. Lelyweg 51 geopend van ma. t/m vr. 08.00-15.30 uur en di. van 08.00-20.00 uur).

Mobiele versie afsluiten