- Advertentie -
Home Nieuws Plettterij: Debat over Volkshuisvesting en vluchtelingen

Plettterij: Debat over Volkshuisvesting en vluchtelingen

0

Debatcafé: vanavond gaat het over volkshuisvesting: Zijn er genoeg goedkope huurwoningen hebben de gemeentes hun volkshuisvestingstaak verwaarloosd? Komen vluchtelingen eerder aan een woning dan nieuwkomers? Worden teveel goedkope woningen verkocht? Wordt er voldoende en creatief gebouwd?

Deze vragen zijn weer volop actueel. De laatste twintig jaar was het onderwerp ‘volkshuisvesting’ wat weggezakt van het politieke toneel. Door de vluchtelingenproblematiek is het onderwerp ‘volkshuisvesting’ weer helemaal actueel. Plannen voor containerwoningen en het verbouwen van lege kantoorpanden worden geopperd. Woningcorporaties maken bekend volgend jaar 25% minder huurwoningen te gaan verkopen.

Woensdag 16 december leggen we aan gemeenteraadsleden en bestuurders van woningbouw corporaties de vraag voor of gemeentes hun volkshuisvestingstaak niet hebben verwaarloosd. En of zij deze taak weer/meer moeten oppakken en naar zich toe trekken?

Voor de pauze houdt Henk Sloos een inleiding over de stand van zaken volkshuisvesting Haarlem; vertelt Stan Katee over ‘Scheefwonen’ in regeerakkoord, is er een korte presentatie van Isabelle Wisse over Haarlems Hout en toont Hans Metz fragmenten uit de film over Provo.

Info
Woensdag 16 december in de Pletterij aanvang 20.00 uur
Toegang € 3,00 / tot 25 jaar € 1,50
Pinnen is mogelijk. Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40.
De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011BX Haarlem
Voor meer informatie: www.pletterij.nl.

Mobiele versie afsluiten