I Love Toppop – Een avond vol guilty pleasures! [update: video]

0

Na de succesvolle shows ‘I love 84’, ‘I love X-mas’, ‘I love Pink’ en ‘I Love Malle Babbe’ presenteert Theatergroep Eglentier, alweer in samenwerking met de band Als de Brandweer en Dansgroep Haarlem, een nieuw spektakel in het Patronaat.

I Love Toppop is een muzikale en theatrale hommage aan legendarische televisieprogramma’s en -optredens uit de tijd van TopPop. Op donderdag 10 december was de Feestelijke Première van deze Avond Vol Guilty Pleasures.

Toppop is in gevaar: MTV gaat van start in 1981 en zorgt er voor dat elke artiest een videoclip maakt. Geen playback-optredens meer voor de artiesten op tv. Of, als de artiest niet langs kan komen, geen dans meer door de balletgroep van Penney. Om hun toekomst veilig te stellen trekken Ad en Penney (gespeeld door acteurs) op pad langs andere muziektelevisieprogramma’s uit die tijd. Ze vragen hulp aan Chiel Montagne van Op Volle Toeren, ze bezoeken Sjef van Oekel en komen uiteindelijk via Musicladen bij Countdown terecht. Weet Adam Curry de verontruste Ad en Penney te helpen?

I Love TopPop is een krankzinnige reis door ons collectieve geheugen met veel theater, zang en dans. Hits van Donna Summer, Iggy Pop en vele anderen in een vrolijke roadtrip down memory lane met Ad & Penney. Een avond om niet te missen. Yeah!

De voorstelling is geschreven door Jos Ahlers en geregisseerd door Marcel Kragt. De hits worden gespeeld door Als De Brandweer, aangevuld met acteurs van Theatergroep Eglentier en Dansgroep Haarlem.

Voorstellingen: nog op vrijdag 11 en zaterdag 12 december. Wie niet geweest is krijgt zeker spijt. Aanvang 20:45 uur. Patronaat. Kom op tijd, mis niets! Voor meer informatie: www.eglentier.nl.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl